Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 aprilie 2017, 12:04 Natura şi turismul views 4460
Gala Turismului 2017 și-a desemnat cîștigătorii
08 aprilie 2017, 12:04 Natura şi turismul views 4460

Gala Turismului 2017 și-a desemnat cîștigătorii

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Turismului a desemnat cei mai buni reprezentanți ai turismului în Republica Moldova pe parcursul anului 2016, în cadrul ceremoniei festive organizate vineri, 7 aprilie la teatrul "Eugen Ionesco".

Pretendenții la titlul de Cel mai bun în turismul din Moldova au fost nominalizați în 20 de categorii. Astfel, Cea mai recomandată destinație turiștilor străini este Orheiul Vechi, Carla's Dreams a ocupat prima poziție la categoria Ambasador al turismului în Republica Moldova, iar Ziua Vinului a fost numit evenimentul care generează cel mai mare flux de turiști străini.

Omul turismului receptor a fost desemnată Tatiana Lazăr, iar Omul turismului emițător a devenit Anatolie Poiată. Pe prima treaptă la categoria Cel mai bun meșter popular care promovează Republica Moldova a urcat olarul Vasile Goncear.

Pentru a merge să viziteze Castelul MIMI, Cel mai bun proiect de dezvoltare a turismului din Republica Moldova, un turist străin ar putea ușor apela la Cel mai bun ghid din țară, Nicolae Bulat.

Cîștigătorii au fost aleși prin vot online al internauților, dar și de un juriu specializat.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

turism , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.