Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 februarie 2017, 16:00 Turismul în Moldova views 8199
Jurnalistul
23 februarie 2017, 16:00 Turismul în Moldova views 8199

Jurnalistul "Lonely Planet" și-a descris impresiile despre Moldova

Jurnalistul "Lonely Planet", Greg Bloom, a vizitat Moldova și a descris impresiile sale din timpul vizitei de 48 de ore în țara noastră.

"Numiți repede o țară europeană cu vin și mîncare bună, un număr mare de mănăstiri și podgorii! Probabil că v-ați gîndit la Franța sau Italia. Dar despre Moldova ce părere aveți? − scrie Greg Bloom. − Atracții turistice disponibile, viață de noapte furtunoasă și exotică post-sovietică", astfel de aspecte pozitive a remarcat pentru sine oaspetele străin, sosit în capitala noastră.

"Dacă ați ascultat destule lucruri de groază despre trecutul Chișinăului a venit timpul să vă bucurați de farmecul prezentului său", spune călătorul.

Greg s-a plimbat pe bulevardul Ștefan cel Mare, i-au atras atenția clădirile: Primăriei Chișinău, Sălii cu Orgă, căci ambele sînt exemple minunate ale arhitecturii. El a vizitat, de asemenea, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Arheologie și Istorie, s-a plimbat prin parcurile din centrul orașului și a fost la Catedrala Nașterii Domnului.

"Desigur muzeele sînt interesante, dar noi știm de ce ne aflăm, de fapt, aici: din cauza vinului", cu aceste cuvinte începe Greg descrierea celei de-a doua zile a șederii sale. "Moldova a fost Valea Rhone-ului (una dintre principalele regiuni viticole din Franța – nota red.) pentru Uniunea Sovietică. Două din cele mai mari Fabrici de Vin: Cricova și Mileștii Mici se află la 20 km de Chișinău", scrie el.

Apoi dînsul descrie vizita sa la Complexul Orheiul Vechi, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , opinie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.