Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 august 2016, 10:00 Natura şi turismul views 7546
A înflorit liliacul în luna august! (Video)
26 august 2016, 10:00 Natura şi turismul views 7546

A înflorit liliacul în luna august! (Video)

A înflorit liliacul în august. Este a doua oară în acest an, cînd planta de lîngă fîntîna unui gospodar din satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti, dă în floare. Bătrînii susţin că e semn bun, scrie stirilocale.md.

Gheorghe Trudov spune că liliacul din curtea lui a început a înflori acum trei zile. Bărbatul s-a bucurat cînd a văzut minunea din ogradă. Cea mai fericită a fost soţia acestuia. Femeia a rupt cîteva crenguţi şi le-a pus în casă ca să simtă şi noaptea mirosul de liliac.

Bătrînii din Cuşmirca nu-şi amintesc să mai fi văzut liliac înflorit în luna august. Şi vecinele care vin să ia apă de la fîntîna de sub copacul de liliac sînt uimite de mireasma primăvăratică. Femeile au şi intrepretări pentru minunea de la Cuşmirca. Ele spun că plantele nu înfloresc întîmplător.

În ultimul deceniu, în Republica Moldova, mai multe tipuri de plante înfloresc a doua oară în an. Cercetătorii cred că un motiv ar fi încălzirea globală.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vara , minune , flori , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.