Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 ianuarie 2016, 10:40 Natura şi turismul views 15265
A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă
04 ianuarie 2016, 10:40 Natura şi turismul views 15265

A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă

A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă. Aceştia fac găuri în gheaţă şi stau ore întregi, în pofida avertizărilor din partea salvatorilor. Gheaţa este încă prea subţire, dar pescarii îşi pun speranța în experienţa lor şi celebrul "poate".

Pe lacul din preajma satului Ivancea, Orhei, pescarii merg la propriu pe apa care trece prin gheaţa subţire. Captura e mică, dar pentru iubitorii de pescuit la copcă important este procesul.

Locul preferat al pescarilor din capitală este lacul Ghidighici. În aşteptarea unei capturi aici îşi petrec week-end-ul zeci de aventurieri.

Teodor Guzun este pasionat de pescuit din copilărie. Bărbatul spune că gerul, soarele şi aerul curat sunt mai puternice decât frica de a cădea sub gheaţă.

Salvatorii, însă, avertizează că este prea devreme pentru ieşirile pe gheaţă.

Vasile Trofimov deja 40 de ani lucrează salvator pe lacul Ghidighici. Anul trecut bărbatul a scos două persoane din apa rece ca gheaţa.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare gerurile se vor domoli. Specialiştii din nou ne recomandă să nu ieşim pe gheaţa fragilă a bazinelor acvatice.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

gheata , lacuri , pescuit , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1200 locuitori

Bădragii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat în partea de nord-vest a raionului, pe malul rîului Prut la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ şi la 230 km de Chișinău. La 01.07.2008 populaţia satului constituia 1200 de locuitori. Satul Bădragii Noi apare pentru prima dată pe harta judeţului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.