Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 decembrie 2015, 14:45 Natura şi turismul views 6027
Tot mai mulţi moldoveni petrec vacanţa de iarnă peste hotare
31 decembrie 2015, 14:45 Natura şi turismul views 6027

Tot mai mulţi moldoveni petrec vacanţa de iarnă peste hotare

Tot mai mulţi cetăţeni moldoveni aleg să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în afara ţării. În timp ce unii şi-au organizat din timp o vacanţă la munte, alţii au ales să întâmpine noul an pe malul mării.

Revelionul și Crăciunul sunt așteptate cu drag de către cetățenii moldoveni. Iarna este anotimpul zăpezii, iar dacă Moldova îi duce lipsa în acest an, cei mai mulți aleg să se odihnească în țările vecine, unde au posibilitatea să schieze.

Potrivit președintelui Federației de Promovare a Turismului din Moldova, Alexandru Filipschi, cele mai solicitate destinații în această perioadă sunt stațiunile montane din România și Bulgaria. Totodată, el susține că numărul doritorilor de a-și petrece vacanța de iarnă în Ucraina a scăzut drastic față de alți ani, din cauza conflictului din zonă.

„Cetățenilor moldoveni le place să călătorească peste hotarele țării. Cei care aleg să se odihnească în România merg cel mai frecvent la stațiunile Poiana Brașov, Predeal, Bușteni, Azuga, Sinaia. Mai nou, în acest an, mulți turiști au ales să meargă la Vatra Dornei", a spus Filipschi.

Cei mai pretențioși au ales să-și petreacă vacanța pe litoral. În acest sens, ei au ales destinații precum Dubai, insula Sri Lanka sau în Thailand.

De asemenea, solicitate rămân a fi sejururile în târgurile și piețele din capitalele europene. „În luna decembrie au fost foarte multe tururi la Viena, Praga. Prețurile au variat între 149 și 249 de euro", a comunicat pentru Radio Moldova reprezentantul unei companii de turism.

Deși mulți cetățeni moldoveni au preferat să plece din țară de sărbători, alții au ales să-și petrecă sărbătorile acasă, cu familia.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

iarna , moldovenii , vacanta , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.