Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 decembrie 2015, 15:33 Natura şi turismul views 7825
Vacanțele în Turcia s-ar putea ieftini
04 decembrie 2015, 15:33 Natura şi turismul views 7825

Vacanțele în Turcia s-ar putea ieftini

Vacanțele în Turcia ar putea deveni mai ieftine pentru moldoveni. Din cauza tensiunilor dintre Ankara și Moscova, hotelurile de pe litoralul turcesc reduc prețurile în fiecare zi. Până acum, turiştii ruşi erau cei mai numeroşi în Turcia, în sezonul estival.

Agențiile de turism estimează că prețurile în hotelurile din Turcia ar putea să scadă în 2016 cu până la 30 la sută.

"Odată la 2-3 zile primim notificări noi din partea operatorilor și a hotelurilor precum că prețurile se micșorează ceea ce ne face să credem că la anul vom aveaprețuri foarte bune pentru turiștii din Republica Moldova", a spus reprezentantul unei agenții de turism, Nicoleta Spătaru.

Scăderea prețurilor va implica, însă, o deservire mai puţin calitativă. Turiștii spun că deja au simțit diferenţa, când ofertele s-au ieftinit cu 15 la sută.

"Nu ajungea personal, bucatele nu erau atât de multe ca în anii precedenți asta e și logic, dacă scade prețul respectiv ar trebui să scadă și din calitatea serviciilor", a explicat președintele Asociației Agențiilor de Tursim din Moldova, Alexandru Juraveli.

Prețul ofertelor turistice pentru Turcia cu biletul de avion tur-retur inclus se va stabiliza la mijlocul lunii ianuarie, prognozează experții. Deocamdată, moldovenii profită de reducerile pentru earlybooking și fac rezervări în Grecia și Bulgaria. Prețurile sunt la nivelul anului trecut.

"Bulgaria, până la sfârșit de decembrie ar fi de 90 de euro pentru pachetul cu transport, pentru o săptămână cu mic dejun, ceea ce să luăm cu tot inclus ar fi de la 130 de euro. Pentru Grecia avem oferte low cost care ar începe de la 70-75 de euro, ceea ce include transportul și cazarea, iar ce ține de totul inclus începe cu 170 de euro de persoană", a specificat reprezentantul unei agenții de turism, Nicoleta Spătaru.

Anul acesta, în Turcia s-au odihnit peste 64.000 de moldoveni, cu șase mii mai mulți faţă de anul trecut.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vacanta , Turcia , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1956
Populația:
197 locuitori

Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.