Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 noiembrie 2015, 12:03 Turismul în Moldova views 9611
Turismul rural devine tot mai popular în Moldova
18 noiembrie 2015, 12:03 Turismul în Moldova views 9611

Turismul rural devine tot mai popular în Moldova

Turismul rural devine tot mai popular în Moldova. Atât turiștii moldoveni, cât și cei străini aleg să-și petreacă zilele de odihnă în agropensiunile din țară.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, în nouă luni ale acestui an, numărul persoanelor cazate la pensiunile turistice a crescut cu aproximativ cinci la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, numărul celor care s-au odihnit la hoteluri și moteluri a scăzut cu cinci la sută în perioada ianuarie-septembrie 2015.

Din totalul de peste 200.000 de turiști, cei mai mulţi străini, care au ales să viziteze ţara noastră, sunt din România, Ucraina, Federația Rusă, Italia, Turcia și Germania.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

statistica , sat , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.