Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 noiembrie 2015, 14:15 Turismul în Moldova views 7218
Tot mai mulţi străini aleg să viziteze ţara noastră
13 noiembrie 2015, 14:15 Turismul în Moldova views 7218

Tot mai mulţi străini aleg să viziteze ţara noastră

Tot mai mulţi străini aleg să viziteze ţara noastră. În perioada ianuarie-septembrie a acestui an, peste două milioane de persoane au vizitat Republica Moldova, cu 23 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor statistice, cei mai mulţi vizitatori au fost din România, urmaţi de cei din Ucraina şi Federaţia Rusă. Cei mai puţini străini, care au vizitat ţara noastră, au venit din Germania, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Peste 80 la sută dintre vizitatorii străini au preferat să călătorească cu maşinile, aproximativ 18 la sută au optat pentru transportul aerian, iar peste doi la sută cu cel feroviar.

În acelaşi timp, în primele nouă luni ale anului, numărul de plecări a moldovenilor în străinătate a fost de peste 4,3 milioane, în creştere cu aproape 14 la sută faţă de perioada similară a lui 2014.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md

 

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , avion , tren , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.