Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 octombrie 2015, 18:13 Natura şi turismul views 7257
Precizări privind regimul fără vize în Bosnia și Herțegovina
23 octombrie 2015, 18:13 Natura şi turismul views 7257

Precizări privind regimul fără vize în Bosnia și Herțegovina

Joi Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul privind călătoriile fără vize ale cetățenilor din cele două țări, semnat la Tirana la 22 mai 2015.

Acordul prevede că cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrice vor putea călători fără vize în Bosnia și Herțegovina, cu condiția că se vor afla în această țară (intrarea, ieșirea, tranzitarea) nu mai mult de 90 de zile, pe parcursul a 6 luni de la data primei intrări. Persoanele care vor dori să rămînă în Bosnia și Herțegovina pentru o perioadă mai îndelungată, vor trebui să-și perfecteze o viză de lungă ședere. Anularea regimului de vize nu le dă dreptul cetățenilor din cele două țări să se angajeze la muncă în timpul călătoriei.

Reieșind din cele spuse mai sus, portalul Viza.md precizează, că numai DUPĂ FINALIZAREA procedurilor interne de intrare în vigoare a Acordului (publicarea în "Monitorul Oficial" și avizarea pe canale diplomatice), cetățenii RM vor putea călători în Bosnia și Herțegovina fără viză.

MAEIE urmează să anunțe din ce dată cetățenii moldoveni vor putea să călătorească în Bosnia și Herțegovina fără vize.

Sursa: viza.md

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.