Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 septembrie 2015, 12:25 Natura şi turismul views 3281
Schimb de case între cetăţeni din ţări diferite
28 septembrie 2015, 12:25 Natura şi turismul views 3281

Schimb de case între cetăţeni din ţări diferite

Moldovenii vor putea în curând face schimb de case pentru a merge în vacanţă. Ministerul Economiei a elaborat un proiect care legalizează alte patru tipuri de contracte turistice pentru a le oferi consumatorilor mai multe oportunităţi.

Conceptul a fost lansat în 1985 în Statele Unite, iar potrivit unui studiu, numărul persoanelor care aleg acest tip de vacanţă creşte anual cu 15-20 la sută. Datele mai arată că 52 la sută dintre oamenii care au avut deja o astfel de experienţă au călătorit într-un grup de minimum trei persoane, iar vârsta medie a turiştilor este de 45 de ani.

Totodată, cei mai mulţi dintre rezidenţi au declarat că atunci când îşi aleg locul de vacanţă, îi interesează monumentele istorice şi tradiţiile locale.

Sistemul funcţionează în felul următor: doi proprietari de case sau apartamente din țări sau localități diferite fac schimb temporar de locuinţe, ambii având ca scop vizitarea regiunii respective. Primul pas pentru a intra în sistem presupune înregistrarea pe un site specializat care intermediază schimbul de case. Pentru o taxă anuală ce variază între 50 şi 100 de euro, baza de date pune la dispoziţie pentru perioada dorită, casa pe care o caută solicitantul.

Pasul următor presupune contactarea proprietarului şi semnarea unui acord dacă ambii sunt de acord cu ofertele primite. Schimbul de locuinţe între turişti este foarte popular în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, dar şi alte țări de pe mapamond.

Fenomenul a luat amploare acum 9 ani, odată cu lansarea filmului "Vacanța", care le are în rolurile principale pe Cameron Diaz și Kate Winslet.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

casa , vacanta , turism , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.