Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 septembrie 2015, 10:21 Natura şi turismul views 6962
Călătorie pe plaiurile moldave. Drumeţia de 24 de zile a unui italian clebru
28 septembrie 2015, 10:21 Natura şi turismul views 6962

Călătorie pe plaiurile moldave. Drumeţia de 24 de zile a unui italian clebru

Călătoria italianului care a pornit pe jos prin Moldova a ajuns la final. Bărbatul, însoţit de un prieten din Moldova, au făcut împreună peste 600 de kilometri şi tot atâtea poze. Ei spun că au rămas impresionaţi de ospitalitatea moldovenilor şi de locurile pitoreşti. Chiar dacă excursia nu a fost lipsită de peripeţii, se gândesc să o repete şi în Italia.

Obosiţi, dar fericiţi cu astfel de impresii au ajuns tinerii la finele călătoriei şi anume în satul Criva. Drumeţiile au durat exact 24 de zile, timp în care Marco şi prietenul său Ion au cutreierat sute de sate din ţără de la Sud spre Nord. Deşi au picioarele pline de bătături şi ghetele rupte, tinerii spun că sunt fericiţi, scrie prime.md.

"Dacă ne gândeam acum 24 de zile să fim aici, nu cred că o să ajungem. Ne mai dorim poate încă o zi de mers pe jos", a spus italianul Marco Povero.

"A fost greu în fiecare dimineaţă să ne trezim să mergem. Au fost zile când am mers prea mult şi a fost greu pentru picioare", a mai spus italianul.

Nu au lispsit şi peripeţiile. Italianul spune că rămas impresionat de ospitalitatea moldovenilor care pe parcursul călătoriei le-au oferit mâncare, un acoperiş deasupra capului şi chiar bani.

"Ne-a dat si bani sa ne ajute, o fata. Dar noi ca atare avem un buget pu calatorii asa ca vom dona acesti bani", a mai spus Marco Povero.

Timp de 3 ani cât a stat în ţara noastră, Marco a învăţat la perfecţie româna, aşa că i-a fost uşor să comunice cu localnicii.

"Au crezut ca suntem americani. Cineva ne vorbeşte în engleză. Şi ne-a dat bună ziua să vadă în ce limbă vorbim", a mai povestit italianul.

Tinerii spun că pozele pe care le-au făcut le vor pune pe pagina lor de pe o reţea de socializare. Acum ei au planuri mari, iar următoarea provocare este să cutreiere pe jos Italia.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Italia , calatorie , Moldova , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.