Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
26 august 2023, 13:00 Sărbători şi obiceiuri views 1227
Artiștii din diasporă vor urca pe scena din Piața Marii Adunări Naționale
26 august 2023, 13:00 Sărbători şi obiceiuri views 1227

Artiștii din diasporă vor urca pe scena din Piața Marii Adunări Naționale

De Ziua Independenței Republicii Moldova, artiștii moldoveni din diasporă revin acasă pentru a susține un concert în Piața Marii Adunări Naționale.

Anunțul a fost făcut pe pagina Guvernului Republicii Moldova, notează Noi.md.

”Ziua Independenței Republicii Moldova reprezintă un motiv de mîndrie și este celebrată de toți cetățenii țării noastre, indiferent de locul în care se află. Astfel, pe 27 august, la evenimentul organizat în Piața Marii Adunări Naționale vor participa și mai mulți reprezentanți ai Diasporei moldovenești. Pe scenă vor evolua artiști notorii care, prin talent și muncă, ne-au dus faima în întreaga lume.

De la ora 19:30, spectacolul dedicat Zilei Independenței va continua cu un recital deosebit susținut de artiști și muzicieni moldoveni din Diasporă, precum Valentina Nafornița (Austria), Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

Pe 27 august, celebrăm împreună Moldova și oamenii țării!”, se arată în mesajul executivului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Artiști , diaspora , Ziua Independenței , PMAN

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.