Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
05 mai 2022, 12:00 Sărbători naţionale views 756321
În Moldova va fi relansată Panglica lui Ștefan cel Mare
05 mai 2022, 12:00 Sărbători naţionale views 756321

În Moldova va fi relansată Panglica lui Ștefan cel Mare

Mișcarea Națională VOIEVOD împreună cu Mișcarea de Tineret ”Urmașii lui Ștefan” relansează Panglica lui Ștefan cel Mare ca simbol al concilierii naționale, care reprezintă victoria moldovenilor în diferite perioade istorice, informează moldovenii.md.


Menționăm faptul că panglica a fost lansată pentru prima dată în luna iulie a anului 2016. Acum s-a propus relansarea acesteia pentru a consolida societatea și a crea o atmosferă pașnică, pe fundalul îngrijorării unor cetățeni cu privire la încercările autorităților actuale de a ataca unele simboluri, cum ar fi panglica Sf. Gheorghe și, în consecință, interzicerea purtării lor în spațiu public.

Panglica lui Ștefan cel Mare conține două simboluri istorice și centrale ale țării noastre precum, capul de bour care se regăsea în toate perioadele pe drapelul Moldovei și simbolul lui Sfîntul Gheorghe, care era drapelul de luptă a lui Ștefan cel Mare și simbolizează victoria binelui asupra răului. Astfel, se recomandă purtarea acestor panglici la piept la sărbătorile naționale, precum Ziua Independenței, 2 iulie – trecerea în lumea celor drepți a lui Ștefan cel Mare, Ziua Limbii Noastre, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului etc.

 

„Considerăm că doar prin unitate și consolidare putem să păstrăm echilibrul social și pacea în Moldova”, au menționat Mișcarea Națională VOIEVOD și Mișcarea de Tineret ”Urmașii lui Ștefan”. Doritorii de a primi panglici se pot adresa cu un mesaj la pagina de Facebook a Mișcării de Tineret ”Urmașii lui Ștefan”.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.