Mergi spre compartimentul: Cinematografia
31 mai 2017, 16:10 Cinematografia views 6293
50 de ani de la fondarea primului studiou de filme de animație pentru copii
31 mai 2017, 16:10 Cinematografia views 6293

50 de ani de la fondarea primului studiou de filme de animație pentru copii

Uniunea Сineaștilor din Moldova invită la expoziția «Mă numesc Floricica» organizată cu prilejul a 50 de ani de la fondarea primului în lume Studio de filme de animație pentru copii, filmate de copii.

Inaugurarea a avut loc Marți, 30 mai 2017, ora 15.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Expoziţia reuneşte desene, marionete, lucrări de artă plastică realizate de micii plasticieni, fotografii, afişe, decoraţii, reviste etc. etalate în compartimente tematice convenţionale, care reconstituie pagini memorabile din istoria creării şi activităţii studioului „Floricica".

Majoritatea pieselor prezentate în cadrul expoziţiei provin din arhiva personală a regizoarei Victoria Barbă, fondatorul şi conducătorul artistic al Studioului „Floricica" şi arhiva Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Exponatele scot în prim plan imaginaţia creatoare şi măiestria copiilor materializate în adevărate opere de artă, munca în echipă, participarea la diverse concursuri şi festivaluri internaţionale, colaborarea cu diverse studiouri de animaţie din lume, decoraţiile şi menţiunile cu care le-a fost răsplătit talentul, contribuţia inestimabilă a profesorilor Victoria şi Iosif Barbă la crearea unor pelicule remarcabile, dar şi la formarea unei noi generaţii care au creat şi au îndrăgit filmul de animaţie.

Expoziţia este însoţită de prezentarea unor filme de animaţie ale studioului „Floricica".

Cuvinte cheie:

copii , Cinematografie , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.