Mergi spre compartimentul: Cinematografia
03 mai 2016, 16:00 Cinematografia views 8530
Filmul unui regizor din Moldova, lider la încasări în Moscova
03 mai 2016, 16:00 Cinematografia views 8530

Filmul unui regizor din Moldova, lider la încasări în Moscova

Filmul rusesc „Echipajul" în regia moldoveanului Nicolai Lebedev, pe perioada ultimelor două săptămîni a reușit să încaseze 13,8 milioane de dolari.

Criticii de cinema au calificat această peliculă drept „Speranța anului", relatează NOI.md.

Un alt film cu același titlu și scenariu a fost proiectat pentru prima dată în 1979. După apariția în cinematografe a premierei din acest an, cinefilii au observat că, deși, în linii generale, scenariul este asemănător, totuși peliculele diferă. Producătorii noului film au cumpărat de la „Mosfilm" dreptul de a folosi titlul din 1979.

Filmul „Echipajul" este unul de tip catastrofă, despre un pilot care a reușit să salveze mai mulți oameni cu ajutorul unui avion, ridicînd nava în timp ce pe teritoriul unde se aflau se revărsa lavă și urma să explodeze o cantitate mare de combustibil.

Regizorul Nicolai Lebedev s-a născut în anul 1966 la Chișinău. La începutul anilor 1990, s-a mutat la Moscova, absolvind Institutul Unional de Cinematografie (VGIK). A regizat zece pelicule. De două ori a fost laureat al premiilor de stat ale Federației Ruse – pentru filmele „Steaua" și „Legenda nr. 17".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

film , regizor , Cinematografie

Comentarii

 (2)
  • #2 alexandr Răspunde Citează selecţia
    мадам чокана не хитрите вы привыкли находить любую заковыку когда надо в каком-то вопросе ПРИМАЗАТЬ РУССКОЕ, а тут вы поступаете наоборот!Умейте уважать и другое мнение, может и Лотяну и Дога не молдавские, и примажьте к россии и Друцэ.
    Обстоятельства  в жизни могут быть разные но место рождения одно!
    Интересно ваше место рождения и ваше место проживания, имеется ли в данном случае то что называется ИЗМЕННОЙ, точнее прекати-поле!
  • #1 ciocana Răspunde Citează selecţia
    Так и Светлану Крючкову можно назвать молдавской актрисой, ведь она родилась и росла в Кишинёве. Таких примеров немало, но это же не даёт право называть их молдавскими. Родом из Молдовы - это можно.<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.