Mergi spre compartimentul: Cinematografia
06 octombrie 2015, 12:07 Cinematografia views 9158
Proiecții ale filmelor cu Mihai Volontir la Festivalul
06 octombrie 2015, 12:07 Cinematografia views 9158

Proiecții ale filmelor cu Mihai Volontir la Festivalul "Svidanie s Rossiei" (Video)

Din 10 și pînă pe 14 octombrie Moldova va găzdui cel de-al III Festival de Cinema „Svidanie s Rossiei" (Întîlnirea cu Rusia). Organizator al acțiunii este Centrul de Producători „Arta promovării filmului". Proiecții ale filmelor vor avea loc la Chișinău, Comrat, Bălți, Cahul și Orhei. Publicului din Moldova îi vor fi prezentate cele mai recente filme artistice și documentare: „A zori zdesi tihie", „Bătălia de la Sevastopol", „Trăsura verde", „Ucilka" (Profa), „Sfîrșitul unei ere minunate", „14+" și multe altele.

În cadrul Festivalului de Cinema "Svidanie s Rossiei" (Întîlnirea cu Rusia) publicul din Moldova va putea viziona filme în care s-a produs Mihai Volontir. Proiecția va avea loc pe 13 octombrie, la Chișinău.

"În luna septembrie a acestui an a plecat în lumea celor drepți marele actor moldovean și sovietic Mihail Volontir. Întreaga Moldovă deplînge împreună cu rudele sale trecerea lui în neființă. Rusia a împărtășit această durere cu Moldova, pentru că a iubit geniul actoricesc al lui Volontir la fel de mult", a declarat secretarul de presă al Festivalului de Cinema Irina Ivancenco.

Potrivit spuselor ei, "în mod tradițional în cadrul Festivalului „Svidanie s Rossiei" au loc proiecții ale capodoperelor Studioului Cinematografic „Moldova-film".

"În acest an în programul filmelor de retrospectivă au fost incluse filme cu participarea actorului moldovean. Nu este oare acesta adevăratul tribut adus talentului artistului", a menționat Ivancenco.

Pe data de 13 octombrie, la cinematograful "Odeon" din capitală vor fi proiectate următoarele pelicule:

15.00 „Bărbaţii încărunţesc devreme" (1974, „Moldova-film");

17.00 „Povîrnișul" (1970, „Moldova-film");

19.00 "Acest dulce cuvînt – libertate!", (1972,„Mosfilm")

„Apropo, în anul 2014, Festivalul a celebrat aniversarea peliculei "Dmitri Cantemir". În acest film Mihai Volontir a jucat rolul central, dar, din păcate, pentru că era bolnav, actorul nu a putut să apară în fața publicului, care a venit să se bucure de film", a adăugat Ivancenco.

Partener informațional general al Festivalului este Agenția de Știri Internaționale și Radio Sputnik Moldova.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

 

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.