Mergi spre compartimentul: Bucătăria
10 aprilie 2016, 14:10 Bucătăria views 4105
Diana Arbenina le va pregăti copiilor mămăligă
10 aprilie 2016, 14:10 Bucătăria views 4105

Diana Arbenina le va pregăti copiilor mămăligă

Cunoscuta cîntăreață, care a fost recent într-un turneu la Chișinău și Bălți, îi va familiariza pe copiii săi, Marta și Artiom, cu bucătăria națională moldovenească.

Solista formației rusești rock"Nocinîie snaiperî" Diana Arbenina le-a promis copiilor săi că le va pregăti terciul moldovenesc - mămăliga.

Acest lucru cîntăreața l-a declarat, marți, la o emisiune de la unul din posturile radio rusești.

În timpul unui turneu prin Moldova, pe care l-a avut pe 11-12 martie, Arbenina a primit un cadou neobișnuit: o carte cu rețete de bucate naționale moldovenești, un ceaun și o lingura de lemn pentru a pregătirea mămăligii – un fel de mîncare tradițional moldovenesc, inclus de revista "Caucazul Business Week" într-un clasament al celor mai gustoase mîncăruri din lume. Suvenirul a fost ales nu

întîmplător. Cert este că cîntăreața a recunoscut în repetate rînduri că îi place să le pregătească gemenilor săi de șase ani, Marta și Artiom, diferite tipuri de terciuri.

"Nu pot să mint, nu am reușit încă să-i familiarizez pe copii cu acest fel de mîncare, deoarece turul nostru continuă și eu nu sînt, practic, acasă. Într-adevăr am primit în dar o oală și o lingură de lemn. Totul e întreg și se află în siguranță la mine acasă. Imediat ce voi avea un week-end liber o să prepar terciul, pentru că într-adevăr îmi place să pregătesc terciuri și să le fac de mîncare copiilor. Ei vor gusta neapărat mămăliga", a spus Arbenina.

Formația rusească "Nocinîie snaiperî" și solista acesteia Diana Arbenina - primii artiștii străini care au făcut un mini-turneu prin Moldova, vizitînd Chișinăul și Bălțiul cu noul său program concertistic "Vîjivut toliko vliublennîie". În al doilea oraș înainte de concert pe scena teatrului local, Diana Arbenina a avut, de asemenea, o întîlnire de creație și a discutat cu studenții Universității de Stat "Alecu Russo" de la Bălți.

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

mamaliga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.