Mergi spre compartimentul: Cultura
05 martie 2024, 12:00 Cultura views 937
O profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente
05 martie 2024, 12:00 Cultura views 937

O profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente

Violeta Botezatu, o profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la un concurs de talente din România.

Femeia a cucerit publicul și juriul concursului interpretînd la pian și cu vocea renumita piesă „Lie, ciocîrlie”. Juratul Andi Moisescu i-a acordat Golden Buzz-ul, ceea ce a propulsat-o pe concurenta din Republica Moldova direct în semifinală, scrie Noi.md citînd newsmaker.

Numărul Violetei Botezatu a fost îndelung aplaudat, în picioare, de public și cei patru jurați ai „Românii au Talent”.

„Ai intrat în toate simțurile mele cu vocea ta. Nu m-am înșelat pentru că de cînd ai intrat am simțit că o să fie un moment fenomen. Sunt extrem de sinceră. Mă simt de parcă tu mi-ai făcut cel mai frumos cadou. Îți mulțumesc!”, a spus jurata Andra.

„Mărturisesc că sînt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri cînd nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie Ciocîrlie. Practic ai făcut tot ce ai vrut cu noi”, a spus, la rîndul său, Andi Moisescu.

Ulterior, Moisescu a apăsat pe butonul Golden Buzz și, astfel, Violeta Botezatu s-a calificat în semifinala concursului de talente.

Violeta Botezatu are 40 de ani, este o artistă din Chișinău și a trăit o poveste muzicală impresionantă. Totul a început cînd avea doar 7 ani, iar părinții ei au înscris-o la o școală din comuna lor pentru a studia acordeonul. A fost un început promițător, iar pasiunea pentru muzică a continuat să crească.

După un an, Violeta a primit sfatul să se înscrie la un liceu de muzică, unde a studiat pianul, cobza și alte discipline musicale, totul timp de 12 ani. Chiar și așa, setea ei de cunoaștere nu s-a oprit aici. A urmat studii la Conservatorul din Chișinău, specializîndu-se în cobză și pian, relatează protv.ro.

Viața ei muzicală a luat o întorsătură interesantă cînd a fost selectată să cînte la pian într-o asociație muzicală din Italia, acolo unde a avut ocazia să își pună în valoare talentul și să încînte publicul.

La vîrsta de 30 de ani, Violeta a decis să continue să-și dezvolte abilitățile și s-a înscris la Conservatorul din Veneția, la secția de canto academic. În timpul șederii sale în Veneția, a cîntat chiar și pe gondole, acompaniindu-se la acordeon.

În 2020, Violeta s-a întors în Moldova și a inițiat un proiect solo. În prezent, este profesoară de cobză Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, continuînd să împărtășească pasiunea pentru muzică cu tinerii talentați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

profesoară , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.