Mergi spre compartimentul: Cultura
16 mai 2017, 12:30 Cultura views 8044
A fost instalată placa comemorativă pe casa Artistei Poporului Maria Bieșu (Foto)
16 mai 2017, 12:30 Cultura views 8044

A fost instalată placa comemorativă pe casa Artistei Poporului Maria Bieșu (Foto)

Ieri, 15 mai, președintele PSRM, Zinaida Grecianîi împreună cu deputații fracțiunii parlamentare, consilierii municipali, activiștii PSRM și "Garda Tînără"au participat la inaugurarea plăcii comemorative în cinstea celebrei cîntărețe de operă din Republica Moldova, Maria Bieșu, pe casa de pe strada Alexei Mateevici, în care primadona operei moldovenești a locuit cea mai mare parte a vieții sale.

Pe parcursul carierei sale, Maria Bieşu a cîntat pe multe scene ale lumii. Cel mai răsunător succes l-a înregistrat la Tokio, în anul 1967, cînd i-a fost conferit titlul de "Cea mai bună Cio-Cio-San" din lume. Primadona Operei Naţionale s-a învrednicit de zeci de titluri, inclusiv de "Artistă Emerită", "Artistă a Poporului", ea a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincție a țării "Ordinul Republicii".

„Din păcate, astăzi, la inaugurarea plăcii comemorative nu au fost prezenți nici reprezentanții Ministerului Culturii, nici conducerea Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", nici reprezentanții Primăriei Chișinău. Desconsiderare completă și lipsă de respect față de Marea artistă", a declarat secretarul executiv PSRM Vlad Batrîncea.

Artista s-a stins din viaţă pe data de 16 mai 2012, la vîrsta de 77 de ani. Guvernul Republicii Moldova a decis ca Teatrul de Operă și Balet să fie numit în cinstea Mariei Bieșu.

Sursa: actualitati.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
149 locuitori

Bularda este un sat din cadrul comunei Dereneu, raionul Călăraşi. Satul Bularda se află la distanţa de 34 km de orașul Călăraşi și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 149 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.