Mergi spre compartimentul: Cultura
27 iunie 2011, 09:50 Cultura views 4454
27 iunie 2011, 09:50 Cultura views 4454

Concertul de închidere a sezonului al Filarmonicii Naţionale sub cerul liber

Stagiunea Jubiliară a Filarmonicii Naţionale s-a încheiat cu concertul "Într-o seară de cireşar" la "Teatrul Verde". Surpriza serii a fost evoluarea cîştigătoarei concursului "BBC Cardiff Singer of the World 2011" Valentina Naforniţă. Cîntăreaţa şi-a exprimat bucuria de a veni, în sfîrşit, la Chișinău, iar cel mai mare motiv de bucurie pentru ea a fost onoarea de a cînta împreună cu maestrul Gheorghe Mustea. Programul concertului a inclus evoluările Orchestrei simfonice şi corului "Doina", cu participarea dirijorilor Mihai Agafiţă, Gheorghe Mustea, Vasile Goia, Petre Nemţu şi Dumitru Cîrciumaru. De asemenea, pe scenă au urcat cîntăreţii de operă Mihail Muntean, Zarui Vardanean, Lilia Şolomei, Anatol Arcea, Elena Demirgean, precum şi muzicienii Vasile Iovu, Constantin Moscovici, Vasile Rusu, Mihai Sorocan, Anişoara Bivol, Ionel Manciu şi mulţi alţii.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.