Mergi spre compartimentul: Cultura
14 ianuarie 2017, 14:50 Cultura views 6435
A fost vernisată o expoziţie-concurs dedicată lui Eminescu
14 ianuarie 2017, 14:50 Cultura views 6435

A fost vernisată o expoziţie-concurs dedicată lui Eminescu

O expoziţie-concurs cu genericul „Eminesciana", aflată la cea de-a IV-a ediţie, a fost vernisată la Centrul Expoziţional „Constantin Brîncuşi" din Chişinău.

Expoziţia cuprinde 78 de lucrări, realizate de 68 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menţionat că expoziţia cu acest generic este organizată pentru a 12-a oară, dar în ultimii patru ani aceasta a devenit o expoziţie-concurs.

Potrivit sursei citate, conform Regulamentului, nu este obligatoriu ca lucrările prezentate la concurs să abordeze neapărat tematica eminesciană. „În acest an, a fost o competiţie destul de serioasă, lucrările fiind evaluate de către un juriu în frunte cu criticul de artă Tudor Stăvilă", a precizat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, Sergius Ciocanu, şef de direcţie în cadrul Ministerului Culturii, a subliniat că această expoziţie este un eveniment deosebit în viaţa culturală a ţării noastre, care se înscrie în mod reuşit în programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a Culturii şi zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu.

De premiu I, în valoare de 1500 de lei, s-a învrednicit artistul plastic Ludmila Tihonciuc, iar de premiul II, în mărime de 1200 de lei - pictorul Mihail Statnîi. Premiul III, în valoare de 1000 de lei, a fost luat de pictorul Vasile Sitari.

Cu diplome de merit ale Uniunii Artiştilor Plastici s-au ales artiştii plastici Timotei Bătrînu, Mihai Mireanu, Vasile Grama, Iurie Iazan şi Anatolie Gherasimov.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 29 ianuarie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Mihai Eminescu , expoziție , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.