Mergi spre compartimentul: Cultura
07 septembrie 2016, 14:45 Cultura views 5101
Festivalul „Maria Bieșu” va aduna și artiștii străini
07 septembrie 2016, 14:45 Cultura views 5101

Festivalul „Maria Bieșu” va aduna și artiștii străini

Ediția din anul acesta a Festivalului Internațional de Operă și Balet (TNOB) „Maria Bieșu" este una specială, dedicată celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova.

La Festivalul vor lua parte un număr impunător de artiști atît autohtoni, cît și internaționali.

Festivalul se va desfășura în perioada 9-18 septembrie și va include patru opere și trei balete, iar pe final – Gala, unde va răsuna muzica compozitorului Eugen Doga.

„Ediția din acest an va fi mai curioasă, mai interesantă, iar pentru artiști este o provocare. În anul curent vom avea un număr impunător de artiști veniți de peste hotare", a menționat directorul TNOB, Ion Grosu, în cadrul unei conferințe de presă.

Prezentă la conferință, ministrul Culturii, Monica Babuc, a subliniat faptul că acest festival „este cu un an mai mic decît independența Moldovei". „Festivalul pe care-l avem este un lucru extraordinar, care ne demonstrează că avem o școală de teatru liric, că avem talente minunate și că avem un teatru ce menține aprinsă flacăra celor 20 de ediții care au fost ghidate, inițiate de primadona Maria Bieșu", a afirmat Babuc.

În cadrul festivalului vor fi prezenți artiști autohtoni, dar care au obținut faima pe cele mai mari scene teatrale din lume. Alături de aceștia, vor fi invitați din Spania, Polonia, Rusia, Ucraina, România și alte țări.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Maria Bieșu , Festival , artist

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
773 locuitori

Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.