Mergi spre compartimentul: Cultura
25 iulie 2016, 16:24 Cultura views 4733
Expoziție și discuții despre participarea civilă a tinerilor femei din Moldova
25 iulie 2016, 16:24 Cultura views 4733

Expoziție și discuții despre participarea civilă a tinerilor femei din Moldova

Pe 28 iulie, la ora 18:30, va avea loc inaugurarea expoziției mobile în Biblioteca Municipală P.B. Hașdeu, bd. Ștefan cel Mare, care va fi însoțită de o discuție, ce va face lumină din diferite puncte de vedere asupra prognozelor și viziunilor privind participarea civilă a tinerelor femei din Republica Moldova.

Expoziția poate fi vizitată în timpul orelor de program a bibliotecii pînă pe data de 28.08.2016 și apoi ea va fi expusă în alte locuri publice, pentru a atrage atenția a unui număr cît mai mare de oameni asupra acestei teme.

Această expoziție mobilă este rezultatul cooperării dintre Serviciul de Schimb Academic German (DAAD) în Republica Moldova, oficiul Fundației Konrad Adenauer din Chișinău și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă".

Studenții programului de masterat „Didactica limbii germane şi strategii de comunicare" și-au pus întrebarea, ce probleme întîmpină femeile din Moldova în viața lor profesională și personală. Studenții au avut sarcina să identifice o activistă în domeniul societății civile și să discute cu ea despre viața și angajamentul ei. Portretele rezultate oferă o perspectivă asupra biografiilor și activităților tinerelor femei.

Fie că este jurnalistă, activistă în domeniul protecției mediului sau o entuziastă în domeniul IT, fiecare dintre ele este caracterizată prin putere și aservitate, care îi asigură succes nu doar pe plan profesional, dar și în societatea civilă.

Prin intermediul acestei expoziții am intenționat să scoatem în evidență personalitățile activistelor nu prin feminitatea acestora, ci prin meritele lor. În acest proces, a fost important să punem accentul pe tînăra generație, fiindcă o societate are nevoie de participarea tineretului pentru a produce schimbări.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

femei , expoziție , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.