Mergi spre compartimentul: Cultura
15 ianuarie 2014, 16:23 Cultura views 9551
15 ianuarie 2014, 16:23 Cultura views 9551

Colegiul de Artă din Soroca va purta numele lui Nicolae Botgros


Foto: publika.md

Colegiul de Arte din oraşul Soroca va purta numele maestrului Nicolae Botgros. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de Miniştri.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a declarat că decizia a fost luată ca urmare a mai multor solicitări venite din partea corpului didactic şi a studenţilor instituţiei.

"Dînsul fiind absolvent al acestui colegiu are o legătură deosebită cu această instituţie şi noi suntem siguri că va contribui la îmbunătăţirea situaţiei colegiului", a subliniat Monica Babuc.

Publika.md aminteşte că anterior Palatul Naţional a primit numele rapsodului Nicolae Sulac şi Teatrului de Operă şi Balet i-a fost conferit numele primadonei Operei Naționale, Maria Bieșu.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Botgros , muzica , colegiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.