03 april 2013, 12:30 views 4260
03 april 2013, 12:30 views 4260

Călătoria cu microbuzul totuşi s-ar putea scumpi. Vezi detalii

Călătoria cu microbuzul s-ar putea scumpi totuşi, însă doar pe rutele care se suprapun sută la sută cu itinerarul autobuzelor şi troleibuzelor.

Una dintre acestea ar putea fi călătoria cu microbuzele de pe ruta 110. Potrivit şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicare, Adrian Boldurescu, săptămîna trecută a avut loc o şedinţă cu şoferii microbuzelor de pe ruta 110 şi cu administratorii acestora, în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea de schimbare a itinerarului, pentru ca acesta să nu se suprapună cu ruta de troleibuz nr. 10.

„Majoritatea lor nu sînt mulţumiţi de acest lucru”, a spus Boldurescu în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

Astfel că primarul general Dorin Chirtoacă a venit cu propunerea de majorare a tarifului.

„Unde este suprapunere de sută la sută cu microbuzul s-ar putea aplica un tarif mut mai mare decît în troleibuz. Sînt mijloace de transport care urmează a fi separate – fie itinerarul, fie preţul. Și atunci omul va alege: dacă are 2 lei, merge cu troleibuzul, dacă mai mult – cu microbuzul”, a menţionat Chirtoacă.

Totodată, edilul a spus că se aşteaptă la greve din partea şoferilor de microbuze. „Dacă vor face greve, nu vor fi auziţi”, a specificat Chirtoacă.

Primarul a cerut direcţiilor responsabile să diversifice pachetul de soluţii. „Orarul de circulaţie la parcul de troleibuze şi autobuze să fie respectat cu stricteţe, iar dacă microbuzele nu respectă graficul, să fie sancţionaţi administratorii”, a conchis Chirtoacă.

Deocamdată nu se ştie cu cît se va majora călătoria cu microbuzul. Boldurescu a spus că miercurea viitoare s-ar putea lua o decizie finală, după care va mai avea loc o şedinţă cu şoferii de microbuze şi administratorii acestora.


Sursa: NOI.MD

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.