10 march 2021, 09:30 views 1972
La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor
10 march 2021, 09:30 views 1972

La Chișinău s-a desfășurat Nocturna Bibliotecilor

În cadrul Nocturnei Bibliotecilor, Biblioteca Naționale pentru Copii „Ion Creangă" a organizat ieri o serie de evenimente atît online, cît și cu prezență fizică, la care au participat mai mulți copii împreună cu părinți și bunici, informează MOLDPRES.

Campania Nocturna Bibliotecilor 2021 s-a desfășurat în toate bibliotecile din țară la inițiativa Asociației Bibliotecarilor, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că manifestările au început cu o întîlnire cu genericul "Scriitori ne/se unesc în bibliotecă", la care au participat scriitoarele Claudia Partole, Marcela Mardare și Lilia Bicec, urmată de evenimentele "Pijama Party: Citim, ne distrăm și visăm împreună cu scriitoarea Anna Leah", "O poveste pentru copii și bunici: Citim împreună „Bunicii mei sunt speciali" de Jennifer Moore-Mallinos, "O aventură în bibliotecă: Atelier de benzi desenate", "Ghici ce carte este?: Quiz" ș.a.

Tot în această zi, instituția a organizat o expoziție virtuală cu genericul "Aventură și Mister în... Bibliotecă".

Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată cu scopul de a promova bibliotecile, serviciile și evenimentele oferite de acestea publicului.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

biblioteca , Noaptea , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.