21 august 2021, 14:30 views 2897
Duminică va fi reluată în totalitate circulația transportului pe strada Creangă, în regim de testare
21 august 2021, 14:30 views 2897

Duminică va fi reluată în totalitate circulația transportului pe strada Creangă, în regim de testare

Duminică, 22 august, circulația transportului pe strada Creangă va fi reluată în totalitate în regim de testare. Anunțul a fost făcut de primarul Ceban, care spune că astăzi este așternut ultimul strat de asfalt pe strada Creangă.

„Cu toate acestea, ca lumea să cunoască, vor mai fi efectuate lucrări chiar și pe carosabil. Strada rămîne încă șantier de lucru. Scopul nostru a fost ca să facem tot posibilul ca la 1 septembrie, carosabilul să fie reparat și accesbil. Deci, astăzi, accesul mașinilor și a transportului public este restricționat pe parcursul zilei. De mîine circulația va fi în totalitate reluată, iar carosabilul va fi monitorizat de către antreprenor și specialiștii direcției", a scris Ceban.

Potrivit lui, în continuare va fi aplicat marcajul temporar cu benzi dedicate pentru transportul public în regim de testare. Ulterior, urmează a fi realizate restul lucrărilor care nu ar împiedica circulația rutieră, contractul fiind pînă în martie 2022.

Ceban mai spune că, în continuare vor fi reparate accesele în curți, amenajat spațiul verde. „O parte din parcarea din preajma parcului Dendrariu va fi amenajată temporar în pietriș, iar în primăvară va fi amenajată total. Decizia a fost luată pentru a fi efectuate toate procedurile legale, iar lucrările să fie realizate calitativ, fără grabă", a precizat Ceban.

Potrivit edilului, lucrările de reparație a străzii Creangă cu schimbarea tuturor rețelelor subterane și amenajarea trotuarelor, evacuarea gheretelor și reparația zonelor adiacente sînt de 5 luni.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.