26 november 2018, 12:35 views 10375
Pomul de Crăciun din PMAN va fi inaugurat la 5 decembrie
26 november 2018, 12:35 views 10375

Pomul de Crăciun din PMAN va fi inaugurat la 5 decembrie

Pomul de Crăciun, care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău, va fi donat de un agent economic local și urmează a fi inaugurat la 5 decembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit autorităților locale, bradul va avea o înălțime de 20 metri. Anual, pentru procurarea decorațiunilor și luminițelor pentru sărbătorile de iarnă sunt alocați 200 mii de lei pentru întreprinderea Spații Verzi și alte 170 mii pentru întreprinderea Lumteh.

„Am cerut responsabililor să vină cu un alt concept de aprindere a bradului. Nu vreau scene și copii care să înghețe în timpul concertelor organizate pentru maturi. Vreau să fie o sărbătoare frumoasă pentru cei mici. Am decis să inaugurăm bradul la 5 decembrie pentru a reuși să-l decorăm frumos", a afirmat Ruslan Codreanu.

Totodată, autoritățile municipale urmează să decidă dacă punctele de comerț tradiționale vor fi instalate în PMAN sau în fiecare sector al capitalei.

În acest an, pentru prima dată, în Chișinău va fi instalat un brad artificial. Decizia a fost luată în urma unui sondaj de opinie realizat de autorități.

Source: moldpres.md

Keywords:

brad , Crăciunul , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.