27 june 2017, 15:00 views 4403
Reparaţiile în grădiniţe din căpitală sînt în toi
27 june 2017, 15:00 views 4403

Reparaţiile în grădiniţe din căpitală sînt în toi

Grădiniţele din căpitală se închid pe perioada de vară pentru reparaţie, iar părinţii sînt nevoiţi să-şi transfere copiii la alte instituţii. Acesta a fost subiectul discutat luni la şedinţa operativă a primăriei Chişinău.

Șeful adjunct al Direcţiei generală educaţie, tineret şi sport, Viorica Negrei, a declarat că închiderea grădiniţelor nu este un proces nou, căci în fiecare an se închid pentru reparaţie pînă la 80 de grădiniţe.

"Anul acesta, grădiniţele vor fi închise de la 14 pînă la 42 de zile, din motivul că multe din instituţii de învăţămînt preşcolar sînt construite încă în anii '60-70 ai secolului trecut şi au nevoie de renovare. Reparaţiile cosmetice se fac în limita bugetului instituţiilor de învăţămînt, la care contribuie şi părinţii. Primăria alocă pentru reparaţia instituţiilor preşcolare şi preuniversitare peste 42 mil. lei. Deşi această sumă pare una mare, ea de fapt este foarte mică pentru a repara toate grădiniţile", a remarcat Negrei.

Precizare: În municipiul Chişinău, actualmente, activează 158 de instituţii de învăţămînt preşcolar, dintre care 26 deja sînt închise pentru reparaţie. Anterior, Ministerul Educaţiei a venit cu iniţiativa de a organiza la grădiniţe vacanţă de vară, echivalent cu cea şcolară, pentru ca în acest timp să se facă reparaţie. Părinţii şi conducerea grădiniţelor însă au fost împotrivă, fiindcă nu au cu cine lăsa copiii acasă.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.