21 july 2016, 10:00 views 5592
Fructe îngheţate şi duşuri răcoritoare pentru animalele de la Grădina Zoologică
21 july 2016, 10:00 views 5592

Fructe îngheţate şi duşuri răcoritoare pentru animalele de la Grădina Zoologică

Vremea toridă de afară nu îi sperie pe copiii dornici de a avea o vacanţă cât mai impresionantă. Şi-au convins părinţii şi bunicii să iasă din casă pentru a vizita Grădina Zoologică, unde au contemplat cu multă curiozitate animalele studiate la orele de la şcoală.

Angajaţii de la Grădina Zoologică susţin că în această perioadă au mulţi vizitatori, iar pentru a face faţă arşiţei, hrănesc animalele cu fructe îngheţate şi le fac chiar şi duşuri.

Dis-de-dimineaţă Grădina Zoologică abundă de vocile zglobii ale copiilor. Ei spun că arşiţa de afară nu îi sperie. „Mie îmi place să vin la Grădina Zoologică, sunt animale foarte multe şi interesante. Leu, maimuţă şi multe altele", a spus un băiețel.

Bucuria imensă a copiilor la vederea animalelor îi face pe cei adulţi să uite de caniculă şi să-şi aducă aminte de copilărie. Mai mult decât atât, părinţii percep vizita la Grădina Zoologică ca pe o lecţie practică pentru copiii lor.

„Îi plac animalele învăţate din cărţi, iar acum le vede în realitate", a spus tatăl unui copil.

„Nu venim des aici, dar copilul este curios, îi este interesant să vadă păsărelele, animalele", a spus bunica unui alt copil.

„Au mai apărut câteva specii noi, nu am fost de vreo doi, trei ani pe aici. E frumos, sunt condiţii bune", a spun un alt vizitator al Grădinii Zoologice.

Pe timp de arşiţă dogoritoare îngrijitorii acordă o atenţie deosibită animalelor. Apa le este schimbată de cinci-șase ori pe zi. Animalele sunt hrănite cu fructe îngheţate pentru ca să fie vioaie şi jucăuşe.

Anul acesta la Grădina Zoologică din Chişinău au fost aduse specii noi de veveriţe şi enoţi. În total, sunt peste 1000 de animale de pe toate continentele. În zilele de odihnă și sărbători, precum și în zilele de vacanță, aici au loc serbări, expoziții şi concursuri.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.