18 june 2015, 16:13 views 8692
Fermierii moldoveni îşi pot vinde marfa în sectoarele din Chişinău
Photo: facebook.com
18 june 2015, 16:13 views 8692

Fermierii moldoveni îşi pot vinde marfa în sectoarele din Chişinău

Zeci de producători agricoli au primit autorizaţie pentru a vinde fructe, legume şi miere de albine în Capitală. Potrivit unei dispoziţii a Primăriei Chişinău, târgurile vor fi deschise până în data de 30 noiembrie.

Decizia îi mulţumeşte pe fermieri, iar cumpărătorii se bucură că au aproape de casa lor produse proaspete.

40 de fermieri au obţinut autorizaţie pentru a-şi comercializa marfa în sectorul Râşcani al Capitalei, iar 25 de agricultori vând legume şi fructe în cartierele aglomerate de la Botanica.

Dumitru Crăciun are patru hectare de teren agricol în satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă:

Potrivit dispoziţiei Primăriei, fermierii au voie să vândă doar producţie autohtonă. Unii comercianţi ignoră aceste reguli.

Locuitorii Capitalei spun că legumele şi fructele vândute în preajma blocrilor sunt mai ieftine decât cele din pieţe.

Comercianţii au voie să vândă marfa din camioane, remorci sau la tarabe.

"Persoanele fizice pot să se adreseze, depunând cerere, anexând certificat de la Primărie că dispun de teren agricol şi copia buletinului de identitate. Autorizaţia se eliberează operativ, în decurs de trei zile", a explicat Iurie Guţuleac, şef de secţie la Pretura sectorului Buiucani.

În sectoarele Buiucani şi Ciocana, tarabele vor fi amenajate de săptămâna viitoare. În total, au fost depuse 20 de cereri.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.