14 june 2022, 11:30 Folk crafts views 2498
Fost prim-ministru:
Photo: breakingnews.md
14 june 2022, 11:30 Folk crafts views 2498

Fost prim-ministru: "Vînzarea Stadionului Republican este cea mai mare greșeală"

Vînzarea teritoriului fostului Stadion Republican din Chișinău pentru construirea unei noi clădiri a Ambasadei SUA în Moldova este o greșeală foarte mare și o trădare a intereselor naționale ale țării.

Această opinie a fost exprimată de către fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, vorbind la postul de televiziune TVC-21.

El a spus că, fiind șef al guvernului, a convins atunci FIFA și UEFA să aloce 7 milioane de dolari pentru construcția Stadionului Republican.

"Am dezvoltat un proiect, iar după plecarea mea totul s-a "prăbușit". Dacă aș fi rămas prim-ministru, atunci planul ar fi fost pus în aplicare. Pînă la 1 martie 2009, Stadionul Republican trebuia modernizat, construit unul nou și trebuiau să existe cel puțin 35 de mii de locuri. Și a plecat... Iar cineva acum îndeplinește un ordin politic. Ei spun că Tarlev este de vină că a demolat acest stadion. Acest lucru este greșit. Este o prostie, este o minciună, este o greșeală. Aceștia sînt oameni care spun că sînt pur și simplu duc în eroare", a spus Vasile Tarlev.

"Eu am plecat din guvern. Să spunem că am fost responsabil. Dar nu este așa. Dar, să spunem. Tarlev a demisionat din guvern în 2008. Acum sîntem în 2022. Din 2009 pînă în 2022, cîte partide politice au fost la putere, prim-miniștri, președinți de parlamente, președinți, primari de Chișinău și mulți alți politicieni? De ce nu au construit stadionul, dar l-au luat și l-au vîndut pentru bănuți americanilor și au distrus legenda sportului din Centrul Chișinăului? Cine este de vină? Eu ce, trebuie să mă întorc în politică, să-i arestez pe toți cei responsabili care l-au distrus, să returnez stadionul, să-l construiesc și să-l dau oamenilor? Probabil, va trebui să revin în politică", a spus fostul prim-ministru.

Potrivit lui, să ignori un astfel de teritoriu în Centrul Chișinăului precum fostul Stadion Republican și să-l vinzi cuiva pentru a construi o ambasadă este o greșeală profundă și o trădare a intereselor naționale.

"Și nu cred că statul american va fi foarte fericit în ochii moldovenilor care știu că au luat locul pentru ambasadă, că au bani și vor să construiască o nouă ambasadă în Moldova - să le dea Dumnezeu sănătate. Sîntem numai pentru! Dar nu în acest loc! Cred că aceasta este o greșeală a americanilor care au acceptat acest lucru și au l-au luat și greșeala tuturor autorităților, care au fost din 2009 și au cedat pur și simplu poziția tineretului și sportului, interesele naționale și întreaga țară. Sînt categoric împotriva acestei abordări", a spus fostul șef al Cabinetului de Miniștri.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.