04 august 2015, 16:38 Folk crafts views 11141
Transportul public din Chișinău va circula în regim special de Paști
Photo: curentul.md
04 august 2015, 16:38 Folk crafts views 11141

Transportul public din Chișinău va circula în regim special de Paști

În perioada sărbătorilor pascale, transportul public din Capitală va circula în regim special. În ajunul Învierii, autobuzele, troleibuzele şi microbuzele vor avea program prelungit până la miezul nopţii, iar de Paştele Blajinilor, 60 de autobuze vor transporta gratuit călătorii spre Cimitirul "Sfântul Lazăr".

Totodată, Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră spun că au dublat numărul angajaţilor pentru a evita cozile în vămi.

În noaptea Învierii şi de Blajini, sute de poliţişti vor asigura ordinea publică la cele 110 biserici şi 45 de cimitire din Chişinău. Vineri, în centrul Capitalei va fi inaugurat şi iluminatul de sărbătoare. Şi dacă anii trecuţi startul era dat de primarul Dorin Chirtoacă, în acest an edilul a uitat ce are de făcut. Iluminatul de sărbătoare va fi deconectat după Paştele Blajinilor.

În acelaşi timp, în zilele de 19 şi 20 aprilie, vor circula trei linii suplimentare de autobuz care vor transporta locuitorii Capitalei spre Cimitirul "Sfântul Lazăr".

Este vorba despre linia "C", care va porni de pe strada Vasile Alecsandri, linia "D" - de pe bulevardul Renaşterii Naţionale, din preajma Circului, şi linia 27, care va circula pe itinerarul obişnuit, spre cartierul Poşta Veche.

Până la Cimitirul "Sfântul Lazăr" vor circula şi microbuzele de pe liniile: 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189.

În ajun, dar şi de sărbători, vor activa în regim sporit şi poliţiştii de frontieră, dar şi vameşii.

Doar săptămâna trecută, fluxul de călători s-a mărit cu aproximativ 20 de mii de oameni faţă de săptămânile anterioare. Majoritatea sunt moldovenii care muncesc peste hotare şi revin acasă de sărbători.

În acest an, Paştele va fi sărbătorit pe 12 aprilie.

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.