Go to section: Theatre
21 may 2013, 09:59 Theatre views 8598
21 may 2013, 09:59 Theatre views 8598

Un spectacol de V. Beşleagă în premieră la Teatrul Naţional "M. Eminescu"


Foto: moldpres.md

Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" va juca în premieră la 21 şi 22 mai piesa "Nunta de aur" după Vladimir Beşleagă, informează MOLDPRES.

Emil Gaju, regizorul spectacolului, a menţionat astăzi la o conferinţă de presă că "Nunta de aur" este "o piesă generoasă, care m-a tulburat profund. Spectacolul, închinat acestui oraş şi oamenilor acestui oraş, este despre viaţă, dragoste şi moarte. Mesajul lui Vladimir Beşleagă este că viaţa merită trăită, chiar dacă are o staţie terminus"

Fiind întrebat de jurnalişti de ce autorul piesei, Vladimir Beşleagă, nu a fost invitat la conferinţa de presă, Emil Gaju a spus că vrea să îi facă o surpriză autorului. "Dacă scriitorul va avea anumite obiecţii, voi suporta eu consecinţele", a adăugat regizorul.

Gaju a mai spus că a selectat pentru "Nunta de aur" trei actori eminescieni - pe Nicolae Darie, Dina Cocea şi Diana Decuseară. "Cu Nicolae Darie am lucrat împreună la mai multe spectacole, Dina Cocea este o mare actriţă, iar Diana Decuseară a dovedit că are capacităţi actoriceşti deosebite", a subliniat regizorul.

Diana Decuseară, care interpretează în acest spectacol rolul Figurii în Negru, a opinat că "Nunta de aur" este mai mult o piesă pentru oamenii de vîrsta a treia. Va răsuna şi muzica anilor 80", a adăugat actriţa.

Actriţa Dina Cocea a menţionat că piesa evocă viaţa unui cuplu, după ce aceştia au petrecut 50 de ani împreună. "Vor fi şi ceartă, şi dragoste, dar şi momente mai dramatice", a subliniat Cocea, citată de MOLDPRES.

Keywords:

teatru , premiera , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.