20 november 2023, 14:30 Health views 1227
Ceaiuri care te ajută împotrivă la tuse seacă și dureri în gît
20 november 2023, 14:30 Health views 1227

Ceaiuri care te ajută împotrivă la tuse seacă și dureri în gît

Tusea seacă și durerile în gît sînt specifice gripei și infecției cu noul coronavirus. Pentru ameliorarea acestora poți bea diverse ceaiuri din plante, care au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și emoliente.

Vezi mai jos 15 ceaiuri care te pot ajuta să scapi de tuse și dureri în gît, transmite csid.ro

Ceai de ghimbir

Ajută la ameliorarea tusei, durerilor în gît, dar și a febrei. Evită consumul excesiv, deoarece poate duce la diaree.

Ceai de mușețel

Are un gust foarte plăcut, calmează durerile în gît și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice. Poți face și gargară cu ceai de mușețel.

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Este dulce, așa cum îi spune și numele, și sprijină expectorația, ajutînd totodată la ameliorarea astmului și a senzației de „ace” în gît.

Ceai din rădăcină de nalbă mare (marshmallow root)

Calmează iritațiile gîtului, tusea seacă și simptomele astmului sau bronșitei.

Ceai de licheni de piatră (iceland moss)

Conține substanțe care au efect benefic asupra tractului respirator. Are un gust ușor amărui, așa că poate fi îndulcit cu puțină miere.

Ceai rooibos

Este un ceai parfumat plin de antioxidanți benefici în caz de tuse seacă și dureri în gît. Poate fi consumat în siguranță și de copii.

Ceai de cyclopia (honeybush)

Este un ceai fără cafeină similar ceaiului rooibos, care calmează tusea și ajută la ameliorarea disconfortului de la nivelul gîtului.

Ceai de salvie

Este folosit din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă, astm, bronșită. Poate fi folosit în combinație cu rozmarin.

Ceai de cimbru

Parfumat, aromat, terapeutic, acest ceai elimină rapid durerile în gît și accesele de tuse seacă sau productivă. Poate fi consumat în combinație cu ceai de luminița nopții sau ceai de iederă.

Ceai de mentă

Bun pentru stomac, dar și pentru tuse sau dureri în gît, ceaiul de mentă are în compoziție L-menthol, o substanță care poate reduce inflamațiile de la nivelul tractului respirator.

Ceai din frunze de pătlagină

Pătlagina este adesea folosită ca remediu pentru reducerea febrei, tratamentul bronșitei și vindecarea rănilor pielii, dar este de folos și în infecțiile virale, așa cum este malaria, sau în cele bacteriene ori fungice.

Ceai de echinaceea

Ajută atît la prevenirea, cît și la combaterea simptomelor de răceală, gripă sau alte infecții virale.

Ceai de fenicul

Are proprietăți antiinflamatorii, ajută la decongestionarea sinusurilor, deci desfundă nasul, reduce temperatura corpului și poate ameliora tusea seacă.

Ceai de anason stelat

Semințele de anason sînt un remediu eficient pentru tuse, astm și alte infecții respiratorii, dar pot fi consumate și pentru întărirea sistemului imunitar.

Ceai de ginseng

Este folosit de popoarele asiatice din cele mai vechi timpuri ca adjuvant în infecțiile virale și întăritor al sistemului imunitar. Poate ajuta la ameliorarea durerilor în gît și reduce riscul de apariție a problemelor respiratorii.

Source: noi.md

Keywords:

ceai , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.