28 october 2021, 12:00 Health views 2283
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită
28 october 2021, 12:00 Health views 2283

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă pe 30 noiembrie, potrivit ultimei hotărîri a CNESP, adoptată pe 26 octombrie.

Hotărîrea prevede că începînd cu 8 noiembrie va fi interzisă organizarea și desfășurarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive, notează Noi.md.

La fel, se recomandă prelungirea vacanței pentru elevi.

De asemenea, admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare.

Comisia a mai dispus ca autoritățile din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.