25 october 2021, 16:00 Health views 2310
Numărul copiilor bolnavi de coronavirus s-a majorat de circa două ori
25 october 2021, 16:00 Health views 2310

Numărul copiilor bolnavi de coronavirus s-a majorat de circa două ori

În Republica Moldova se înregistrează o creștere a numărului copiilor bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat astăzi, după ședința Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică, că în ultima perioadă a sporit numărul copiilor bolnavi de coronavirus. „În Republica Moldova s-a atestat un număr de circa 21 de mii de copii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, cifra reprezintă 6,5 la sută din totalul pacienților cu coronavirus. Jumătate dintre ei, adică 10 268, au vîrste între 12-16 ani. Este o creștere de două ori față de anul trecut a numărului de îmbolnăviri în rîndul copiilor", a specificat sursa citată.

Edilul a menționat că autoritățile municipale analizează introducerea unor restricții suplimentare pentru a preveni rata de infectare cu COVID-19 în rîndul tinerilor. „Nu îmi este frică să introduc restricții, aștept însă să văd deciziile autorităților naționale referitoare la prevenirea creșterii incidenței de COVID-19 ", a precizat aceeași sursă.

În același timp, oficialul a remarcat că a solicitat de mai multe ori autorităților centrale controlul, din partea instituțiilor de menținere a ordinii publice, al măsurilor de prevenire a COVID-19 care au fost instituite.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

copii , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.