23 october 2019, 11:45 Health views 3324
Povestea băiatului care suferă de o boală unică în Moldova
23 october 2019, 11:45 Health views 3324

Povestea băiatului care suferă de o boală unică în Moldova

Alexandru, un copil de 14 ani din Republica Moldova, suferă de o boală extrem de rară în lume și unica în țară. Băiatul are o înălțime de doar 90 de cm.

Cea mai mare parte a zilei, Alexandru şi-o petrece acasă, unde îşi aşteaptă mama sau sora de la muncă. În apartament are scăunelul lui de ajutor, poate să-şi pregătească singur un ceai sau să lucreze la calculator. Este un băiat descurcăreţ, gîndeşte ca un adolescent, însă suferă din cauza bolii sale, se arată într-un reportaj realizat de TVR Moldova.

Alexandru a mers cîţiva ani la şcoală, însă, pentru că adesea se îmbolnăvea, mama lui a hotărît să-l ţină acasă. Zilnic vine cîte un profesor cu care face ore sau primeşte o mînă de ajutor de la sora lui mai mare.

În toţi aceşti 14 ani de viaţă, familia lui Alexandru a bătut pe la zeci de uşi, s-au consultat, în măsura posibilităţilor financiare, cu mulţi specialişti. S-a reuşit doar să se excludă nanismul, anomalia genetică întîlnită la persoanele pitice. Cel mai mult, însă, spune mama băiatului, suferă din cauza răutăţii semenilor şi lipsa prietenilor.

Source: unimedia.info

Keywords:

boala , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.