08 october 2018, 12:40 Health views 10799
Măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă
08 october 2018, 12:40 Health views 10799

Măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să întreprindă măsuri urgente pentru a lichida focarul de rujeolă confirmat pe teritoriul Republicii Moldova și a evita extinderea bolii, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost implicați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, cîte 4 din satele Copciac și Cazaclia din raionul Ciadâr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, din cei 20 de copii infectați doar 3 au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenţei medicale specializate copiilor infectați, precum și sesizarea organelor de drept în vederea inițierii unor investigaţii ample pentru stabilirea tuturor circumstanțelor izbucnirii focarului, dar şi a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

Source: moldpres.md

Keywords:

rujeolă , prim-ministru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.