03 july 2024, 10:30 Health views 24274
Listă cu cele mai periculoase bacterii
03 july 2024, 10:30 Health views 24274

Listă cu cele mai periculoase bacterii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat o listă cu 12 bacterii extrem de periculoase pentru care sînt necesare antibiotice.

Bacteriile sînt grupate în trei categorii: prioritate critică, prioritate majoră şi medie, relatează Business Magazine.

,,Rezistenţa la antibiotice este în creştere, iar medicii rămîn fără alternative pentru tratarea unor boli grave. Dacă ne bazăm doar pe furnizorii de pe piaţă, noile antibiotice nu vor fi create la timp,'' spune dr. Marie-Paule Kieny, director general adjunct al OMS.

Bacteriile cele mai periculoase sînt: Acinetobacter baumannii bacteria, care este rezistent la antibioticele numite carbapenem. Bacteria poate provoca infecţii pacienţilor spitalizaţi, inclusiv pneumonie sau infecţii ale sângelui. Pseudomonas aeruginosa poate provoca iritaţii cutanate şi infecţii ale urechii interne. Eterobacteriaceae este rezistent atât la antibioticele din clasa cefalosporinelor cât şi a carbepenemelor. Acest tip de bacterii trăieşte în intestinele umane.

Bacteriile încadrate în categoria de prioritate majoră sînt: Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori, Campylobacter spp., Salmonellae şi Neisseria gonorrhoeae. Iar în categoria cu prioritate medie: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Shigella spp.

În listă nu a fost inclusă şi bacteria care provoacă tuberculoză deoarece cercetările pentru realizarea unor noi antibiotice a fost clasată ca prioritate, anterior.

Kieny susţine că cele 12 bacterii au fost alese în funcţie de rezistenţa pe care au dezvoltat-o pentru antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a realizat, încă, un raport privind numărul de decese provocate de rezistenţa la antibiotice.

Source: descopera.ro

Keywords:

sanatate , bacterie , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.