06 february 2011, 17:56 Health views 13299
06 february 2011, 17:56 Health views 13299

E.coli – un microorganism necunoscut de medicină. Haosul se extinde

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de msnbc.com, a declarat, că tulpina bacteriei Escherichia coli (E.coli), care provoacă infecţiile intestinale mortale în Europa - este un microorganism principial nou, cu care medicina de astăzi nu s-a confruntat încă.

Potrivit rezultatelor preliminare a cercetărilor genetice ale acestei tulpini de bacterie, este vorba de o formă a două bacterii E.coli care au suferit mutaţii. Expertul în securitatea alimentară a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Hilde Kruse, a declarat că tulpina nouă este „mult mai virulentă” în comparaţie cu bacteriile de la care provine.

Boala se manifestă prin greţuri, dureri abdominale şi diaree hemoragică, insuficienţă renală acută şi anemie. Persoanele cu o asemenea simptomatică, trebuie să se adreseze de urgenţă medicului. Pacienţii infectaţi sînt spitalizaţi şi supuşi dializei şi transfuziilor de sînge în secţiile de reanimare şi nefrologie.

Pînă în prezent din cauza acestei infecţii în Europa au murit 17 persoane, 1,5 mii sînt infectaţi, iar 470 dintre ei au făcut complicaţii rare la rinichi.

Recent tulpina letală de E.coli, care face ravagii în Europa, a fost depistată în SUA.

Pentru a micşora riscul îmbolnăvirii se recomandă respectarea cu stricteţe a normelor de igienă.

Materialul video vizionaţi pe msnbc.com

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.