16 march 2024, 12:00 Sport views 797
Cel mai tînăr jucător de snooker din Moldova a cîștigat titlul european Under-16
16 march 2024, 12:00 Sport views 797

Cel mai tînăr jucător de snooker din Moldova a cîștigat titlul european Under-16

Performanță extraordinară pentru tînărul jucător de snooker Vladislav Grădinari.

Singurul reprezentant al țării noastre a devenit campion european Under-16 la competiția continentală care a avut loc în Bosnia și Herțegovina. La turneu au participat 61 de jucători din 20 de țări, iar Grădinari s-a impus în marea finală cu 4-1 împotriva unui reprezentant al Țării Galilor.

Talentatul jucător a disputat nu mai puțin de șase partide pînă să ajungă în marea finală, iar printre „victime” s-au numărat reprezentanți ai Angliei, Maltei, Poloniei sau Irlandei de Nord, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În ultimul act care s-a desfășurat după sistemul cel mai bun din 7 jocuri, Vladislav Grădinari s-a duelat cu galezul Riley Powell, iar moldoveanul a început perfect și a condus cu 3-0 după ce s-a impus cu scoruri de 62-32, 71-31 și 71-20.

Ulterior, Gărdinari a părut un pic relaxat și galezul Powell a redus din diferență. În jocul cinci, Vladislav Grădinari a demonstrat o prestație impecabilă și nu i-a dat nicio șansă adversarului cu lovituri frumoase care i-au adus victoria cu 75-1 și primul titlu european U-16 în palmares, în care mai este campion al Moldovei, dar și al unui turneu englez U-14.

Momentul culminant al competiției din Sarajevo a avut loc la ceremonia de premiere unde Grădinari a primit trofeul și medalia de campion, iar ulterior a ținut să facă poze alături de drapelul țării noastre, deși este stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.