21 july 2023, 09:30 Sport views 1444
Lotul Republicii Moldova va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European
21 july 2023, 09:30 Sport views 1444

Lotul Republicii Moldova va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European

25 de sportivi vor reprezenta Republica Moldova la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Olimpic de vară al Tineretului European, care se va desfășura la Maribor, în Slovenia.

Din lotul național al Republicii Moldova fac parte atleți, înotători, cicliști, gimnaste, tenismani, iar cei mai mulți sînt judocani, 9 la număr.

"Sînt fericit că am fost ales să reprezint țara. Plec cu speranța de a cîștiga nu doar eu, dar și toată Republica Moldova", a spus judocanul Andrei Peaticovschi.

Drapelul Republicii Moldova, înmînat sportivilor care vor participa la Jocurile Mondiale Universitare 2023

"Sînt foarte fericită că voi participa la această competiție. Este o expriență nouă. Sper că voi obține rezultate frumoase", a menționat judocana Valeria Cașcaval.

Atletul Ilia Ciui și înotătoarea Alexandra Ablovațca vor purta drapelul la ceremonia de deschidere, transmite Noi.md cu referire la Moldova 1.

"Sînt mîndru de rezultatele mele precedente și că am ocazia să reprezint țara la competiții de anvergură. Vreau să demonstrez că sînt candidat la o medalie", a spus atletul Ilia Ciui.

Festivalul Olimpic de vară al Tineretului European 2023 se va desfășura în perioada 23 - 29 iulie.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
5054 locuitori

Cişmichioi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cişmichioi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 108 km de municipiul Comrat și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5054 de oameni. Satul Cişmichioi a fost întemeiat în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.