07 september 2021, 12:00 Sport views 2514
Japonia se pregăteşte să reintroducă starea de urgenţă pe durata Jocurilor Olimpice
07 september 2021, 12:00 Sport views 2514

Japonia se pregăteşte să reintroducă starea de urgenţă pe durata Jocurilor Olimpice

Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţia urmează să înceapă peste două săptămîni. „Numărul de noi cazuri continuă să crească „, a precizat ministrul japonez responsabil cu pandemia de Covid-19.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo, transmite Digi24.RO.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sînt însă mai puţin stricte decît carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitînd practic vînzarea de alcool şi obligînd barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămîni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie, scrie tv6.md.

„Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo", a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

„Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere", a mai spus acesta, notează AFP, citată de Agerpres.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura pînă pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

Source: tv6.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.