25 october 2016, 12:20 Sport views 5603
Ambasada decorează tinerii sportivi și paralimpicii (Foto)
25 october 2016, 12:20 Sport views 5603

Ambasada decorează tinerii sportivi și paralimpicii (Foto)

Comunitatea moldovenilor din Montreal, condusă de neobosita Ala Mîndîcanu, a desfășurat în premieră o întrevedere cu cei mai talentați tineri sportivi și părinții viitorilor performeri, pasionați ai sportului. Invitata de onoare a fost ES Ala Beleavschi, ambasadorul Republicii Moldova în Canada.La manifestare a fost prezent și Iulian Ciobanu, membru al echipei canadiene la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016.

În cadrul ceremoniei festive diplome de încurajare pentru rezultate deosebite, precum și pentru reprezentarea demnă a comunității de moldoveni din Canada au primit, printre alții, Dana Opruț, campioană mondială la arte marțiale WKU, Bogdan Marin, vicecampion al Canadei la judo printre juniori, Oleg Pacaleu, maratonist, present în luna august la un concurs internațional atletic din capitala Moldovei.

Probele de jocuri sportive au fost reprezentate de Anatolie Zlotea, președinte al echipei de fotbal FC "Moldova" și Marin Jora, care de asemenea a contribuit la cucerirea Cupei și locului 1 în campionatul "Concordia" ARSC, rezervat jucătorilor amatori.

Iulian Ciobanu s-a referit succinct la participarea sa la primele Jocuri Paralimpice, el fiind, de fapt, primul moldovean, care a reprezentat Canada la acest for sportiv mondial, obținînd la final locul VI în concursul pe echipe la boccia.

Tematica olimpică a fost continuată cu vizionarea unui film documentar consacrat miscării olimpice în Republica Moldova, iar organizatorilor manifestării le-au fost oferite cîteva cadouri simbolice, care constituie un îndemn suplimentar la practicarea sportului și modului sănătos de viață.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sporiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic, a transmis un cuvînt de salut participanților la manifestare, dorindu-le noi realizări și o consacrare deplină în sportul de performanță.

Source: olympic.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
2037 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hiliuţi și Răuţelul Nou. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Hiliuţi a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.