15 june 2015, 14:18 Sport views 7884
Oleg Tarnovschi s-a calificat în finală la Olimpiada de la Baku
Photo: olympic.ru
15 june 2015, 14:18 Sport views 7884

Oleg Tarnovschi s-a calificat în finală la Olimpiada de la Baku

Canotorul naturalizat Oleg Tarnovschi s-a calificat ieri în finala cursei de 1000 metri la Jocurile Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan), relatează MOLDPRES.

El a parcurs distanța în 4 minute și 1.200 secunde, s-a clasat pe locul trei în cursa sa cu acest rezultat și a promovat în actul decisiv al competiției.

Coechipiera Natalia Gulico a sosit ultima (a 9-a) în cursa sa și a ratat calificarea.

Astăzi și-au încheiat evoluțiile la Olimpiadă luptătorii de stil greco-roman. Petru Șevciuc (75 kg) a învins în primul meci și a cedat într-al doilea, fiind eliminat din concurs. Donior Islamov (66 kg) a suferit înfrîngere în prima partidă disputată.

Cea mai bună evoluție dintre membrii lotului de lupte greco-romane a avut-o Victor Ciobanu (59 kg), vicecampion european, campion european de tineret (Under-23), care s-a clasat pe locul cinci.

Mîine vor intra în concurs luptătorii de stil liber, iar poimîine – boxerii.

Lotul R. Moldova la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. Campionul olimpic va fi remunerat de Guvern cu 200 mii de lei (aproximativ cinci mii de euro). Medaliatul cu argint va primi 150 de mii de lei, iar posesorul medaliei de bronz – 100 de mii de lei. Prime vor fi oferite și antrenorilor, dar și sportivilor care se vor clasa pe locurile 4, 5 și 6.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (1)
  • #1 Lion Reply Quote selected
    200 000 леев это 10 000 Евро, а не 5000 Евро. Грамотеи! Откуда у вас такие математические знания? 20 леев примерно равны 1 Евро. Умножьте на 2 свой результат! Считать надо уметь. Тут любой первоклассник посчитает правильно! Посмотрите ваши цифры в качестве приза за первое место в Олимпийских играх! 
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.