06 march 2015, 11:40 Sport views 7517
Aventura lui Radu Albot la Roland Garros s-a încheiat
Photo: moldovanews.md
06 march 2015, 11:40 Sport views 7517

Aventura lui Radu Albot la Roland Garros s-a încheiat

Radu Albot și-a încheiat aventura la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem din acest an! Tenismenul moldovean a fost eliminat în sferturile de finală ale competiției de dublu, acolo unde a jucat în pereche cu cehul Lukas Rosol. Perechea moldo-cehă a pierdut în trei seturi în fața italienilor Simone Bolelli și Fabio Fognini, care se află pe primul loc mondial în topul ATP la dublu. Accederea în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem reprezintă cel mai mare succes din istoria tenisului din Moldova.

Albot și Rosol au avut un meci foarte dificil împotriva perechii formate din italienii Simone Bolelli și Fabio Fognini, jucători care au câștigat proba de dublu de la primul turneul de Mare Șlem din acest an, Australian Open.

Bolelli și Fognini au reușit două break-uri în primul set, pe care l-au câștigat cu 6-2 după doar 36 de minute de joc.

În debutul setului secund, Albot și Rosol au făcut rapid un break și au condus cu 2-0, apoi însă italienii au reușit rebreak-ul, egalând la doi. S-a mers apoi cap la cap până la scorul de 5-5. Perechea moldo-cehă și-a fructificat apoi serviciul și a condus cu 6-5, iar imediat după a reușit și break-ul, câștigând astfel setul cu 7-5, după 41 de minute.

În decisiv, Albot și Rosol și-au pierdut serviciul la scorul de 1-1, iar italienii Bolleli și Fognini au condus cu 3-1, apoi 4-2. A urmat un nou break reușit de câștigătorii de la Melbourne, apoi aceștia au servit pentru meci la scorul de 5-2. Albot și Rosol nu au reușit să mai revină, pierzând astfel meciul cu 2-6 7-5 2-6.

Datorită faptului că au ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, Radu Albot și Lukas Rossol au intrat în posesia unui cec în valoare de 61 de mii de euro și 360 de puncte ATP.

Radu Albot a evoluat și în competiția de simplu a turneului din Paris, dar nu a reușit să ajungă pe tabloul principal, fiind eliminat în turul doi al calificărilor.

Calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem reprezintă cea mai importantă performanță din istoria participării tenismenilor din Moldova la o astfel de competiție.

Source: unimedia.info

Keywords:

Radu Albot , tenis , moldovenii , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.