23 may 2015, 16:20 Sport views 6522
Ziua Olimpică, sărbătorită la Chișinău
23 may 2015, 16:20 Sport views 6522

Ziua Olimpică, sărbătorită la Chișinău

Mii de sportivi și amatori ai sportului au venit astăzi în centrul capitalei pentru a participa la evenimentele prilejuite Zilei Olimpice. Participanții au avut ocazia să se întreacă la peste 10 probe sportive, să ia parte la un turneu de fotbal și la tradiționala Cursă Olimpică, informează NOI.md

Spre deosebire de edițiile precedente, festivalul din acest an a inclus și un concurs al mamelor cu cărucioare pentru micuți, precum și campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea. Programul manifestării a fost completat cu o ştafetă de alergări cu participarea cronicarilor sportivi de la posturile TV.

Evenimentul sportiv a culminat cu tradiționala Cursă oOlimpică, la care au participat sute de oameni, de diferite vîrste. Amatorii sportului au alergat pe un traseu de 3,5 kilometri în centrul capitalei. Ulterior, participanții au avut posibilitatea să i-a parte la tombola olimpică. Printre premiile pregătite de organizatori pentru cei mai buni concurenți se numără un telefon IPhone 6, două biciclete, aparate de fitness, dar şi alte premii.

Precizăm că Ziua Olimpică este organizată anual la Chișinău de către Comitetul Naţional Olimpic, avînd scopul de a promova un mod sănătos de viață. În acest an evenimentul a ajuns la cea de-a 24-a ediție.

Source: www.noi.md

Keywords:

Chisinau , sport , olimpiada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1519
Populația:
650 locuitori

Luceşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Luceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Lucești a fost menționat documentar în anul 1519.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.