13 december 2023, 11:45 Kaleidoscope views 1002
Alina Tropaneț. Decor autentic pentru Anul Nou de la XOstudio Flowers ©
13 december 2023, 11:45 Kaleidoscope views 1002

Alina Tropaneț. Decor autentic pentru Anul Nou de la XOstudio Flowers ©

Interviu cu Alina Tropaneț, director al studioului de floristică XOstudio FLOWERS, scrie pavelzingan.md.

Bună, Alina. Nu voi pune o întrebare banală dacă XOstudio Flowers se ocupă de decorul de Anul Nou. Voi pune o întrebare „corectă”. Ce tip de decor pentru Anul Nou propuneți în acest an?

Mai întâi de toate, doresc să accentuez materia primă din care realizăm decorul nostru. Acest aspect este crucial, atât pentru evocarea atmosferei festive, cât și din perspectiva ecologică. Toate elementele noastre decorative sunt realizate exclusiv din brazi și molizi naturali. O parte din aceștia îi importăm din Olanda, dar achiziționăm și de la furnizori autohtoni. Molizii autentici aduc cu ei un parfum nostalgic de sărbătoare, iar aranjamentele și compozițiile din acești molizi permit decorarea mai multor locuințe sau birouri dintr-un singur arbore.

Cine sunt clienții principali pentru decorul de Anul Nou?

Nu aș putea spune că există o preferință între achizițiile pentru birouri sau locuințe. Sentimentul festiv este deopotrivă important atât acasă, cât și la locul de muncă.

Sunt un client fidel al XOstudio Flowers. Unul dintre motivele acestei fidelități, și spun asta sincer, nu ca un compliment, este creativitatea voastră constantă. Când aduc un buchet de la voi la un eveniment, acesta se distinge întotdeauna în mulțime. Abordați decorul de Anul Nou cu aceeași creativitate?

Aș spune că o imagine valorează mai mult decât o mie de cuvinte, așadar includeți un link către catalogul nostru, unde există o secțiune dedicată „Decorului de Anul Nou”, cu toate propunerile noastre xoflowers.md/katalog/. Îi invit pe cititorii dvs. să descopere ce oferim în acest an.

Am examinat catalogul înainte de discuția noastră. Îmi permit să împărtășesc alegerea mea personală. Există acolo un „Brad alb” - ideal pentru a fi amplasat la birou, pe o masă mare sau lângă un șemineu. Totuși, nu sunt familiarizat cu ce înseamnă nobilis și kiefer.

Nobilis este un tip de brad nord-american, recunoscut pentru rezistența sa sporită, frumusețe și aroma plăcută, în timp ce kiefer este un pin german. Aș dori să subliniez și că ornamentele de pe brad sunt din sticlă. Suntem fermi în decizia de a nu utiliza ornamente din plastic pentru decorul de Anul Nou, deoarece aceasta este, de asemenea, o chestiune și de mediu. Exclusiv sticlă.

Este necesară o îngrijire specială pentru acest brad?

Nu, nu necesită o îngrijire specială. În cele din urmă, ramurile se vor usca, dar acesta este un proces lent. Unele aranjamente le oferim într-un mediu special denumit „oazis”. Aici, adăugând apă, aranjamentul poate fi menținut proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată.

Dar brazii sunt doar o parte din lucrările voastre? Ce este un „bunch”, nu am întâlnit acest termen până acum.

„Bunch” înseamnă un buchet sau o mână de flori. Există clienți, în special femei, care doresc să-și creeze singure aranjamentele acasă. Pentru aceasta, putem oferi atât ramuri de brad și pin, cât și ramuri cu flori de bumbac, foarte populare în acest an, precum și plante simbolice ale sărbătorilor de iarnă, cum ar fi ilexul și amaryllisul. Pe site-ul nostru există chiar și videoclipuri dedicate creării buchetelor de Anul Nou, deci dacă vreți să fiți creativi, vă oferim această posibilitate.

Ce am omis în discuția noastră?

Am omis multe lucruri. Nu realizăm coșuri cu alimente și băuturi, dar putem să le decorăm – cu molizi sau ramuri cu boabe de ilex, adăugând un motiv de sărbătoare coșului. Putem propune o compoziție absolut personalizată pe baza unei fotografii a biroului dvs., a mesei sau a șemineului și să arătăm cum se va integra aceasta în decor. Și, bineînțeles, să o realizăm. Având în vedere profilul audienței dvs., aș adăuga că suntem plătitori de TVA și că tot decorul de Anul Nou îl puteți achita prin transfer bancar.

Ultima întrebare, din partea unui realist de Anul Nou. În cât timp realizați decorul pentru Anul Nou? În aceeași zi?

Asta este imposibil, având în vedere volumul de comenzi. Așteptați-vă ca comanda dvs. să fie executată într-un termen de două până la patru zile. Și puteți face deja o comandă în avans, pentru a nu fi prins în vârful activității noastre.

Telefon, adresă, web site?

A rămas la fel:

Tel: +373 60 482827

Adresă: Strada Teatrală 2/1

www.XOflowers.md

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.