23 may 2014, 14:34 Kaleidoscope views 14604
23 may 2014, 14:34 Kaleidoscope views 14604

Cum ar arăta New York-ul pe celelate planete


Foto: infoniac.ru

Panorama New York-ului este una dintre cele mai cunoscute din lume. Un artist a realizat un experiment pentru a sesiza dacă orașul ar mai fi atît de iconic și pe alte planete. 

Nickolay Lamm din Manhattan a realizat un set de fotografii prin care arată cum ar arăta New York-ul dacă ar fi pe alte planete din sistemul solar, informează Daily Mail.

Pe Mercur, New York City ar fi acoperit de întuneric din cauza soarelui puternic.

Pe Venus, orașul ar fi sufocat de un nor de sulf și dioxid de carbon, în timp ce planeta ar fi prea fierbinte pentru rîuri și oceane.

Pe Marte, lipsa aerului și a apei ar duce la ruginirea clădirilor din metal. Vînturile puternice ar acoperi întregul oraș într-un strat de praf.

Atmosfera de pe Saturn ar dizolva suprafața Statuii Libertății, ducînd la descompunerea monumentului. Orașul ar fi acoperit de nori crem, datorită cantităților impresionante de hidrogen.

Fiindcă Jupiter este o planetă de gaz, New York-ul ar pluti la 100 de km deasupra suprafeței planetei, printre norii de amoniac și sulf. Orașul s-ar confrunta cu furtuni violente și ceață galbenă.

Vînturile de pe Uranus, mai puternice decît orice uragan găsit pe Pămînt, ar distruge instantaneu Statuia Libertății și ar putea șterge cele mai multe dintre clădirile orașului.

Atmosfera de pe Neptun ar face ca orașul să capete o tentă de apocalipsă, cu nori negri și vînturi puternice.

Nickolay Lamm a vrut să le reamintească oamenilor “cît de norocoși suntem să fie de viață pe Pămînt”, deoarece condițiile sînt perfecte pentru a susține viața, ceea ce ar fi imposibil oriunde în altă parte.

 

Sursa: infoniac.ru

Keywords:

cosmos , Planete , New York

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.